вівторок, 24 січня 2017 18:25

Скалічена під час обстрілу Маріуполя дівчинка мріє, щоб на ампутованій ніжці виросли пальчики

Скалічена під час обстрілу Маріуполя дівчинка мріє, щоб на ампутованій ніжці виросли пальчики

5-річна Меланія, яка вижила під час обстрілу "Градами" Маріуполя, мріє про те, щоб на ампутованій ніжці виросли пальці.

Дівчинка розповіла про це кореспондентам ТСН.

Меланія у подробицях пам'ятає той день, коли загинула її мама. "Я вийшла, подивилася, щось летить. Я думала, що це пташка, а це не пташка", - згадує дівчинка. Її мама загинула миттєво біля магазину, у який влучив снаряд "Граду". 3-річна дівчинка вижила й самостійно вибралася з-під руїн. Попрохала перехожих про допомогу. Дитину відправили до лікарні, але врятувати поранену ногу не вдалося.

Зараз Меланія мешкає разом із бабусею та тіткою у Києві. Дівчинка кожного дня згадує свою маму та чекає, коли вона повернеться. Про своє поранення та мамину смерть розповідає спокійно. Хоче мати домашнього улюбленця, проте в київській квартирі тварин тримати не дозволяють. А повертатися у Маріуполь не радять психологи. До того ж, у місті немає фахівців. які зможуть спостерігати за здоров'ям Меланії. Після операції дівчинці потрібно постійно міняти протез, адже вона росте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни зможуть взяти Маріуполь лише знищивши його" - офіцер ЗСУ

Зараз дівчинка нічим не відрізняється від своїх однолітків: любить бігати. стрибати та вже не лякається звуку петард.

Острілювати Маріуполь почали 24 січня 2014 року. По Східному району Маріуполя випустили близько сотні снарядів. Тоді загинула 31 людина. З них 30 людей - цивільні. 117 осіб отримали різні поранення. За обстріл міста нікого не покарали.
Зараз ви читаєте новину «Скалічена під час обстрілу Маріуполя дівчинка мріє, щоб на ампутованій ніжці виросли пальчики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути