понеділок, 22 квітня 2024 16:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація складна: понад 20 тис. окупантів штурмують Часів Яр

Ситуація складна: понад 20 тис. окупантів штурмують Часів Яр
Російські окупанти зосередили наступальні дії на місто Часів Яр в Донецькій області. Фото: EPA

Російські окупанти зосередили наступальні дії на місто Часів Яр в Донецькій області.

Наразі понад 20 тисяч окупантів здійснюють штурм міста. Про це в ефірі "Суспільного" розповів речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" Назар Волошин.

За словами Волошина, проти українських військових на ділянці фронту біля міста Часів Яр воюють підрозділи 217 парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних сил РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе більше стає схожим на Бахмут" - показали апокаліптичні кадри з Часового Яру

"На відтинку навпроти Часового Яру проти нас воюють російські десантники з 217 парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Росії. Це десь 20-25 тисяч військовослужбовців російських намагаються штурмувати Часів Яр і околиці населених пунктів біля нього", - розказав Волошин.

Він додав, РФ постійно, планово, штурмує українські позиції, проте не закріплюється і відходить.

"Армія РФ не полишає спроб захопити місто, не рахуючись з втратами як в живій силі, так і в техніці. Ворожої російської армії в місті немає. Наразі місто наше. Ситуація навколо міста складна, проте ситуація контрольована, наші захисники і отримують підкріплення, і стабілізують смугу", - зазначив Волошин.

Росія до 9 травня хоче захопити Часів Яр в Донецькій області.

Якщо українські війська встоять, то плани Росії почати контрнаступ в червні будуть розбиті. Про це в інтерв'ю для NBC News заявив президент Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, сьогодні українським бійцям, які тримають оборону на тому напрямку, не вистачає потрібного озброєння. Тому він розраховує на допомогу від США.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація складна: понад 20 тис. окупантів штурмують Часів Яр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути