середа, 13 липня 2016 03:30

Ситуація на Донбасі загострюється. Сторони воюють за буферну зону - ООН

Ситуація на Донбасі загострюється. Сторони воюють за буферну зону - ООН

Відстань між українськими військовослужбовцями і проросійськими бойовиками на Донбасі значно скоротилася. Про це йдеться в звіті ООН.

"Відстань між противниками в Станиці Луганській і Зайцевому зменшилася до 300 і 500 метрів. Раніше вона була 1,5-2 кілометри", - йдеться в звіті.

Сторони конфлікту намагаються відвоювати території буферної зони, тому наближаються один до одного протягом двох останніх тижнів.

Зросла кількість жертв серед цивільного населення регіону. У червні зафіксовано рекордну кількість жертв із серпня 2015 року. Серед них є постраждалі від зброї, забороненої Мінськими угодами.

За даними ООН, з початку конфлікту на Донбасі були поранені 21880 осіб, загинули 9470 осіб. При цьому до 2 тис. загиблих були мирними жителями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонений диверсант зізнався, що він громадянин Росії

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донбасі загострюється. Сторони воюють за буферну зону - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути