понеділок, 12 вересня 2016 08:35

Ситуація на Донбасі погіршується: бойовики застосовують важку артилерію

Ситуація на Донбасі погіршується: бойовики застосовують важку артилерію
Фото: unn.com.ua

Російсько-терористичні війська обстрілюють бійців ЗСУ з артилерії.

Про це розповів речник штабу АТО Іван Арєф'єв.

"Ситуація змінилася. Окупанти почали застосовувати не просто важке озброєння, а й артилерію. Декілька разів були зафіксовані обстріли наших захисників зі 120-мм артилерії", - сказав Арєф'єв.

За його інформацією, бойовики з опівночі вже 5 разів обстріляли позиції українських військ.

"Застосували по Луганському напрямку стрілецьку зброю та гранатомети. По Маріупольському - стрілецьку зброю.

За минулу добу 37 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Обстріли та провокативні дії окупантів носять здебільшого неприцільний та провокативний характер з метою викликати вогонь у відповідь з боку Збройних сил України.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень режиму тиші. Там противник вдався до збройних провокацій у районі Водяного, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти. А по захисникам Широкиного застосував міномети 82-го калібру. Також бойовики відкривали вогонь із БМП-2 у Широкиному. А Гранітне, Мар'їнку, Старогнатівку, Широкине та Талаківку обстрілювали з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 порушень режиму тиші. Окупанти вели вогонь із БМП, протитанкового ракетного комплекса, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї по Новоолександрівці.

На Донецькому напрямку зафіксовано 8 порушень режиму тиші. Провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці та Луганському з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї", - повідомив речник штабу АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський військовий здався в полон силам АТО

Раніше українська розвідка повідомила, що Росія відправила на тимчасово окуповані території Донбасу важку військову техніку, серед якої танки і "Гради".

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донбасі погіршується: бойовики застосовують важку артилерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути