четвер, 28 липня 2016 02:37

Савченко виступає за легалізацію торгівельних зв'язків з ДНР та ЛНР

Савченко виступає за легалізацію торгівельних зв'язків з ДНР та ЛНР

Народний депутат України Надія Савченко виступає за детінізацію та легалізацію торгово-економічних зв'язків між окупованими районами Донбасу та контрольованою українською владою територією. Про це вона заявила в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна".

"У нас вже давно все в чорному бізнесі, все в контрабанді: залізниця працює, бізнес працює, енергія йде. Треба нарешті легалізувати, припинити це робити чорними шляхами, зробити це за домовленостями, які б носили правовий характер, державний і міжнародний", - сказала Савченко.

Політик виступає за закриття "політико-економічного кордону" з Російською Федерацією та введення на окупований Донбас миротворчої місії.

"Потрібно закрити політико-економічний кордон України з Росією. Росія повинна піти додому. Надалі потрібно вводити на півроку місії "блакитних касок" (миротворча місія, - ред.), нехай це буде ОБСЄ, нехай ООН. Поліцейська місія повинна вилучити зброю, повинна заарештувати злочинців, які вели війну жорстокими методами, з порушенням Женевської конвенції. Надалі потрібно зробити певну амністію, тому що побутовий сепаратизм – дитина 7-и років і бабуся, які тримають російський прапор. Вони просто задурені, це не означає, що їх треба накрити якоюсь хвилею злості або вогню", - заявила Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко пояснила свій заклик просити вибачення у Донбаса

На думку депутата, після проведення амністії необхідно спрямувати "сильний інформаційний потік в регіони, які не мають можливості чути Україну", протягом півроку проводити "подорожі і спілкування людей".

Також Савченко вважає, що потрібно готуватися до "референдуму, який визначить загальну дорогу для всієї України".

Зараз ви читаєте новину «Савченко виступає за легалізацію торгівельних зв'язків з ДНР та ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути