Ексклюзиви
понеділок, 06 лютого 2017 14:38

"Росія зачищатиме ватажків терористів" - полковник запасу

"Росія зачищатиме ватажків терористів" - полковник запасу
Сергій Грабський

Росія зачищатиме ватажків терористичних республік на Донбасі.

Про це у блозі на сайті "Обозреватель" написав полковник запасу Сергій Грабський. Він голова Ради всеукраїнського об'єднання "Союз учасників миротворчих операцій".

"Починаючи з 2015 року, коли вся ідея "Новоросії" завалилася, Кремль залишив за собою головне тактичне завдання - встановлення зони нестабільності для послаблення України як держави. У зв'язку із цим Росія так активно розгортала військові структури Першого та Другого армійських корпусів, якими керують з території Російської Федерації. Так, при створенні окупаційної адміністрації, з самого початку, будь-який прояв самостійних дій категорично не допускався і був непередбачуваним для російської сторони", - вважає Сергій Грабський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плотницький убив начальника міліції ЛНР з особистих мотивів

"Минув час, ватажки терористів свою роботу зробили, відпрацювавши на картинку і нині їх допомога окупантам не потрібна. Зрештою, вони ніколи нічого не вирішували. Згадайте: будь-яка зустріч ватажків ЛНР і ДНР не відбувалася самостійно. Всі обговорення відбуваються винятково у присутності російських кураторів та голів вищезгаданих армійських корпусів", - пише Грабський.

Російська сторона змінила свою переговорну риторику в рамках "Нормандського формату". Кремль готовий обговорювати заміну керівництва ЛНР ДНР й виведення російських військ з Донбасу. Вимагає, щоб Київ виплачував пенсію жителям тимчасово окупованих територій, припинив торговельну блокаду й офіційно скасував АТО.
Зараз ви читаєте новину «"Росія зачищатиме ватажків терористів" - полковник запасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути