понеділок, 20 березня 2023 11:09

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ поширила новий фейк під час візиту Путіна до Маріуполя

РФ поширила новий фейк під час візиту Путіна до Маріуполя
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 20 березня.

Під час поїздки президента Російської Федерації Володимира Путіна до окупованого Маріуполя Донецької області віцепрем'єр РФ Марат Хуснуллін поширив фейк про Збройні сили України, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД у Telegram.

"Відступаючи з Маріуполя, ЗСУ били прямим наведенням по житлових будинках. Вони навмисне просто руйнували все навколо. Українські військові мінували медобладнання в лікарнях та навіть трупи, щоб їх не прибрали", – заявив російський посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін узявся особисто ширити фейки про Крим

Дезінформацію поширив також колишній радник Леоніда Кучми політолог Олег Соскін:

"В Україні зараз йде громадянська війна. Ситуація знаходиться на межі революційного вибуху і стає некерованою. Передусім провина лежить на президентові Володимирі Зеленському, який зробив усе для узурпації влади".

Засоби масового інформування Російської Федерації поширюють маніпуляцію з посиланням на професора Туніського університету Біль Касема аль-Касімі.

"Можливо, українські військові зважилися на спалення екземпляра Корану тому, що російські військові намагаються відстояти те, що близько мусульманам, особливо чеченцям", – заявив він.

19 березня диктатор РФ Володимир Путін нібито побував у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі.

До зруйнованого Росією міста він прилетів вертольотом, а за кермом автомобіля нібито об'їхав кілька районів, "роблячи зупинки", повідомила пресслужба Кремля.

Візитом в окупований Маріуполь Донецькою області російський диктатор спробував відповісти Міжнародному кримінальному суду на ордер на арешт за воєнні злочини. Експерти ISW проаналізували поїздку президента РФ у захоплене місто.

Зараз ви читаєте новину «РФ поширила новий фейк під час візиту Путіна до Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути