вівторок, 22 листопада 2016 11:16

Розведення військ провалене - ОБСЄ

Розведення військ провалене - ОБСЄ
ednist.info

Спостерігачі ОБСЄ констатують обмежений доступ до точок розведення військ. У Станиці Луганській розведення не відбувається взагалі.

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ.

"Доступ спостерігачів на всіх трьох ділянках розведення - Станиця Луганська, Золоте, Петрівське обмежений. Однак ОБСЄ змогла здійснити моніторинг у деяких частинах цих ділянок. Протягом звітного періоду на жодній з них не зафіксували робіт із розмінування чи огородження вибухонебезпечних предметів, як передбачено вимогами рішення, ухваленого контактною групою", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові відбили атаку бойовиків

Під час обстеження точок розведення спостерігачі ОБСЄ чули неподалік вибухи. Вони не змогли потрапити на деякі території у точках розведення. Часто причиною було замінування територій. А також заборона проїзду як з боку бойовиків, так і з боку українських військових. Ані 19, ані 20 листопада спостерігачі не змогли проїхати далі на захід із підконтрольного ДНР селища Петрівського поблизу Донецька.

"Присутній на місці озброєний член ДНР не надав спостерігачам гарантій безпеки. Офіцер збройних сил Росії не гарантував безпеку місії", - заявили спостерігачі.

21 вересня у Мінську підписали рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів.

Зараз ви читаєте новину «Розведення військ провалене - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути