середа, 20 липня 2016 13:50

Путін не досяг мети, тому посилює тиск - експерт про загострення

Путін не досяг мети, тому посилює тиск - експерт про загострення
ruspravda.info

Путін посилює тиск на Україну, оскільки досі не досягнув своєї мети.

Так прокоментував Gazeta.ua загострення на Донбасі колишній заступник начальника Генштабу Ігор Ромененко.

"Проект "Новоросія" загнувся. Путін поставив собі іншу мету. Тепер він скрізь говорить, що Україна має виконати політичну частину Мінських домовленостей. Тобто провести вибори на Донбасі, надати регіону особливий статус і амністувати бойовиків. Він наполягає на цьому з початку року. На Україну здійснювали тиск навіть західні партнери. Але ми встояли і переконали партнерів, що проводити вибори на підконтрольній бойовикам території неможливо. Такого не робили в жодній гарячій точці. У Росії наближаються вибори в Думу, а мети Путін не досяг. От він і посилює тиск. Йому потрібна невеличка переможна війна", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні можуть оголосити воєнний стан - Турчинов

Ігор Ромененко вважає, що оголошення воєнного стану не слід очікувати.

"Вгадати, що в голові російського президента, неможливо. Але я думаю, що на повномасштабну війну він не піде. Його стратегія поки що така: робить невеличкий крок уперед і дивиться як на це відреагує світ.

Турчинов вже не вперше робить заяву про воєнний стан. Навряд чи це можливо за теперішніх умов. Оскільки означатиме припинення політичного життя в країні. Унеможливить міжнародну фінансову допомогу. Будь у кого в квартирі можуть розквартирувати військових. Або зупинити на вулиці машину, вручити папірець і сказати: "Авто потрібно на війні". Тому всім, хто вимагає воєнного стану, я б радив піти до Збройних сил чи Нацгвардії. Не можеш стріляти - копатимеш окопи. Там кожен може себе реалізувати", - наголосив експерт.

Нагадаємо, 18 липня в зоні АТО загинули 7 українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Путін не досяг мети, тому посилює тиск - експерт про загострення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути