вівторок, 26 липня 2016 08:19

Проросійські диверсанти після атак збирали загиблих

Проросійські диверсанти після атак збирали загиблих
Фото: focus.ua

Російсько-терористичні війська за минулу добу 61 раз відкривали вогонь по підрозділах бійців АТО.

Про це розповів прес-офіцер штабу АТО Олег Сушинський.

"Найбільше обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку. Зокрема, під Талаківкою ворог застосував 122-мм артилерію та 120-мм міномети. Крім цього, використовував 120-мм міномети поблизу Водяного і Красногорівки.

Також у Мар'їнці диверсійно-розвідувальні групи противника двічі намагалися захопити наші опорні пункти. О 19:07 близько 30 окупантів під прикриттям прицільного вогню підійшли на коротку відстань до наших позицій. У відповідь українські захисники застосували гранатомети і стрілецьку зброю. Зазнавши втрат ворог відступив. Згодом, о 19:20, ще одна спроба російських окупаційних військ підступно атакувати наші укріплення під Мар'їнкою також закінчилась для них поразкою.

Крім цього, на Приазов'ї противник вів вогонь з 82-мм мінометів, БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку неспокійно було в Авдіївці. Тут противник бив по українських захисниках із 122-мм самохідних установок, 120 та 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Також учора близько 17:10 в Авдіївці ДРГ противника кількістю до 8 чоловік намагалася штурмувати наш спостережний пост. Наші бійці вступили у вогневий контакт з диверсантами, завдали їм втрат і змусили відступити. Крім цього, 120-мм міномети ворог застосував під Троїцьким, 82-мм міномети - в Опитному та Невельському, а гранатомети - у Новгородському та Луганському.

На Луганщині противник вів вогонь з різних видів зброї по наших укріпленнях у Новотошківському, Золотому, Новозванівці, Новоолександрівці та Лопаскиному", - розповів Сушинський.

За його словами, із опівночі до ранку зафіксовано 10 обстрілів позицій сил АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Свердловська прибули 4 вантажівки з російськими військовими

Раніше бойовики обстріляли житловий сектор Авдіївки, внаслідок чого пошкоджено шість будинків.

Зараз ви читаєте новину «Проросійські диверсанти після атак збирали загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути