середа, 30 листопада 2016 12:44

"Прикрився Валею, як щитом" - терористку ДНР залишили без пенсії по інвалідності
5

Снайпер бойовиків ДНР Валентина Гетьманчук після поранення не може отримувати пенсію по інвалідності. Її викреслили зі списків "військовослужбовців ДНР".

23-річна дівчина до війни жила в Макіївці. Навчалася в Горлівському ПТУ на маляра-штукатура. У січні 2015 року увійшла до складу бандформування, яким керував Ігор Безлер. Спочатку Гетьманчук стояла на блокпостах бойовиків біля Горлівки, потім стала снайпером, пише Gorlovka.ua.

"Перша моя "здобич" - укропська машина, яка не захотіла зупинитися і не відреагувала на попереджувальний постріл. Довелося стріляти. Ліквідувала трьох фашистів, які, до того ж, везли в машині снаряди", - розповіла терористка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морпіхи ДНР гатили по житлових будинках

У червні 2015-го потрапила під обстріл на бойовій позиції. Поранило осколками снарядів. Один із бойовиків і товаришів по службі, злякавшись обстрілу, прикрився нею. Наляканий, він вистрілив їй у ліве плече.

"Один з наших бійців з позивним Длінномєр різко схопив Валентину за камуфляж і потягнув на себе, прикрившись нею, як щитом. Він сховався за жінкою! У дерево поруч потрапила міна, і всі осколки потрапили на Валю. Вона як тримала в руках автомат - так пальці осколком і зрізало. Й ногу відірвало", - згадує той день ще один бойовик.

Гетьманчук залишилася без шести пальців на руках і з ампутованою ногою.

У Донецькій області затримали бойовика. Пішов у ДНР, щоб заробити грошей. Терористи обіцяли щодня виплачувати $200.

Зараз ви читаєте новину «"Прикрився Валею, як щитом" - терористку ДНР залишили без пенсії по інвалідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути