Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2016 16:00

Порошенко розповів, як пройдуть вибори на Донбасі

Порошенко розповів, як пройдуть вибори на Донбасі

Вибори на Донбасі будуть проведені лише на умовах українського законодавства при наявності суверенітету України на окупованих нині територіях.

Про це на прес-конференції заявив президент Петро Порошенко.

"Логіка Мінських домовленостей веде до того, що безпека в регіоні має бути забезпечена перш за все. Тільки після цього мають бути вирішені політичні і гуманітарні питання. Ми можемо обговорювати територіальні питання тільки якщо мова йтиме про відновлення суверенітету над українськими територіями", - зазначив він.

На думку президента, на лінії розмежування мають бути встановлені спостережні пункти, які будуть забезпечувати моніторинг місць дислокації озброєння та військової техніки. Міжнародні моніторингові сили також мають бути розгорнуті й на російсько-українському кордоні.

Ми можемо обговорювати територіальні питання тільки якщо мова йтиме про відновлення суверенітету над українськими територіями.

"Хто має стати цією миротворчою силою? Є консенсус про те, що цю роль має виконати Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. У Відні вже ведеться дискусія щодо розгортання озброєної поліцейської місії на Донбасі. Це може статися до кінця 2016 року", - додав президент.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів, як пройдуть вибори на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути