вівторок, 08 листопада 2016 08:23

Понеділок на Донбасі пройшов під звуки артилерії та БМП

Понеділок на Донбасі пройшов під звуки артилерії та БМП
Фото: vlasno.info

За минулу добу на Донбасі зафіксували 50 обстрілів. Найбільше - на маріупольському напрямку.

Про це повідомив речник прес-центру штабу АТО Віктор Шубець.

"На маріупольському напрямку зафіксовано 31 випадок. Зокрема, у Павлополі, Новотроїцькому, Богданівці, Новомихайлівці та Мар'їнці бойовики застосували стрілецьку зброю та гранатомети. У Широкиному і Талаківці вогонь вели з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП. У Красногорівці бойовики стріляли з зенітних установок, кулеметів, мінометів 82 та 120 калібрів. У районах Водяного та Гнутового обстріли тривали з мінометів обох калібрів, застосували ствольну артилерію калібру 122 мм.

На донецькому напрямку відбулось 10 обстрілів наших позицій. По захисниках Пісків вогонь вели з гранатометів, у Луганському – із кулеметів та мінометів калібру 82 мм. У Зайцевому окрім гранатометів та стрілецької зброї було використано міномети калібру 120 мм, а в Авдіївці одночасно міномети обох калібрів, кулемети, гранатомети та стрілецьку зброю.

На луганському напрямку відбулось 9 провокацій проти сил АТО. У районах Новозванівки, Балки Кошарної, Новоолександрівки та Новотошківського противник використовував гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. На околиці Станиці Луганської стріляли з кулеметів, а в Кримському укріплення українських воїнів було піддано обстрілам з гранатометів та мінометів 120 калібру", - розповів Шубець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін погодився на ідею Порошенка - Кремль

"З опівночі до 8-ї години ранку в районі проведення АТО відбулося 6 обстрілів наших позицій. На маріупольському напрямку ворог використовував міномети 120-го та 81-го калібру. У Широкиному - кулемети. На луганському використовували гранатомети та стрілецьку зброю в районі Станиці Луганської", - додав Шубець.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про обмежений доступ до 3 ділянок розведення сил на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Понеділок на Донбасі пройшов під звуки артилерії та БМП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути