середа, 03 серпня 2016 10:23

Під Донецьком бойовики обстріляли сили АТО з танків

Під Донецьком бойовики обстріляли сили АТО з танків
Фото: politolog.net

По селищу Трудівське під Донецьком бойовики відкрили вогонь з танків, прикриваючись мінометами.

Про це повідомляє у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"У районі Трудовського під прикриттям вогню з великокаліберних кулеметів і 82-міліметрових й 120-міліметрових мінометів окупанти застосували пару танків - один справив до 10 пострілів ОФ-снарядами (осколково-фугасний. - Gazeta.ua) по передовим опорним пунктам сил АТО із замаскованої вогневої позиції, другий здійснював прикриття (вогню не відкривав)", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині поранили 3-х бійців

Тимчук зазначив, що біля Горлівки зафіксували також кілька вогневих груп бойовиків, озброєних в тому числі 120-мм мінометами і ЗУ-23-2 (зенітна установка. - ред.).

"За необхідності їх дії прикривають дві групи 122-міліметрової артилерії (позиції основної - на захід від станції Сухий Яр, іншої - у районі відвалів між Курганкою і Ртутним, обидві групи оснащені 122-міліметровими гарматами типу Д-30\30А). Вогневі групи маневрують на північ від станції Терриконна, в районі Гольмівському і на південний захід, в районі селища "6-7", іноді удари наносять з боку шахти Гагаріна, - написав він.

Нагадаємо, конфлікт загострюється, тому що бойовики вивели на передову бронетехніку. Протягом минулої доби противник 71 раз відкривав вогонь по українських позиціях.

Зараз ви читаєте новину «Під Донецьком бойовики обстріляли сили АТО з танків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути