понеділок, 06 червня 2016 12:40

Переселенці вимагають виплат під Донецькою обладміністрацією

6 червня в Краматорську переселенці вийшли на мітинг під будівлю Донецької ОДА.

До мітингарів вийшов заступник керівника Донецької ОДА Сергій Попов, передають "Новости Донбасса".

Учасники акції вимагають від місцевої влади вирішити проблему з міграційними печатками і сприяти відновленню соцвипл. Зокрема, вимагають набуття чинності постанови Кабміну №509 "Про облік внутрішньо переміщених осіб" відповідно до Закону України від 13 січня 2016 року.

2 червня голова обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пообіцяв до кінця тижня відновити виплати переселенцям, у документах яких відсутній штамп міграційної служби.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін частково відновив виплати пенсіонерам з Донбасу

Нагадаємо, що з прийняттям змін до закону України "Про захист прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" органи міграційної служба виключили з процесу реєстрації вимушено переміщених осіб. Кабмін протягом трьох місяців мав внести зміни до постанови №509.

У результаті переселенці зіткнулися з тим, що в Управлінні соцзахисту населення їм відмовлялися продовжувати термін дії довідки без штампа міграційної служби. А служба посилалася на зміни в законі й відмовлялася ставити відповідний штамп. Таким чином тисячі переселенців були позбавлені соцвиплат.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці вимагають виплат під Донецькою обладміністрацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути