вівторок, 21 червня 2016 19:22

Особливий статус для Донбасу запропонувала Україна - представник МЗС Німеччини

Особливий статус для Донбасу запропонувала Україна - представник МЗС Німеччини
interfax.ru

Особливий статус для окупованих районів Донецької та Луганської областей в рамках врегулювання збройного конфлікту був ініціативою України, а не російської сторони.

Про це повідомив голова цільової групи по Україні німецього МЗС Йоганнес Регенбрехт, передає донецький журналіст Олексій Мацука на своїй сторінці в Facebook.

"На особливому статусі Донбасу наполягала не РФ. Це те, про що говорила Україна (в Мінську. - прим.) І це те, що треба було зробити Верховній Раді ще торік. Але цього досі не зроблено", - заявив німецький дипломат на форумі в Берліні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко поставив Україні ультиматум

Нагадаємо, надання окупованому Донбасу закріпленого в Конституції особливого статусу і моделі самоуправління є одним із ключових зобов'язань, які взяла на себе Україна в рамках Мінських домовленостей з врегулювання конфлікту на сході. Цей пункт домовленостей викликав украй неоднозначну реакцію з боку суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Особливий статус для Донбасу запропонувала Україна - представник МЗС Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути