Ексклюзиви
четвер, 14 липня 2016 14:14

ООН назвала кількість викрадених бойовиками людей на Донбасі

ООН назвала кількість викрадених бойовиками людей на Донбасі
unian.net

ООН розслідує щонайменше 47 випадків викрадення людей на територіях, контрольованих проросійськими бойовиками на окупованих територіях України.

Про це заявляє адміністрація Високого комісара з прав людини ООН. За повідомленнями, деякі з даних випадків мають ознаки військових злочинів

Через повну безкарність на окупованих територіях міжнародним слідчим відомо лише про незначну кількість викрадень людей.

Серед відомих випадків представники ООН повідомляють про інцидент в Луганську, в результаті якого бойовики ЛНР застрелили 6-річну дівчину, разом з її матір'ю та бабусею. Родичі вбитих заявляють, що проти злочинців не було вжито жодних покарань.

Водночас ООН заявляють про те, що аналогічним чином не менше 29 людей було викрадено чи вбито на територіях, підконтрольних українським військам. Слідчі визнають, що українська сторона проводить розслідування подібних злочинів, ряд зловмисників притягнуто до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група російських офіцерів-артилеристів прибула до Донецька

З даними ООН, під час бойових дій на сході України загинуло не менше 9,5 тис. людей, в тому числі більше 2 тис. цивільних.

Зараз ви читаєте новину «ООН назвала кількість викрадених бойовиками людей на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути