понеділок, 03 лютого 2020 15:11

Обмін "усіх на всіх": у ДНР передумали

Обмін "усіх на всіх": у ДНР передумали
За словами Морозової, наразі провести обмін "усіх на всіх" неможливо через ризик несправедливих претензій до осіб, які перебували на території ДНР. ФОТО: zik.ua

Здійснення обміну полоненими у форматі "всіх на всіх" можливе лише після закінчення війни на Донбасі.

Заявила про це "омбудсмен" ДНР Дарина Морозова, повідомляє Інтерфакс.

"Будуть нові затримання, поки немає закону про амністію, поки немає закону, що забороняє переслідування осіб, які брали участь у конфлікті на Донбасі. Тобто кожній людині можна якісь претензії висунути. Відповідно, обмін "всіх на всіх "неможливий до повної зупинки конфликта", — сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У тебе з'являється ціна": бойовики ДНР торгують полоненими українцями

Менш масштабні обміни, за словами Морозової, влаштовуватимуть і в подальшому.

"У нас є підтверджена інформація того, що є енна кількість людей, які досі утримуються на території України. Це не така велика кількість, але вони там є. Відповідно, обміни припинитися не можуть", — заявила "омбудсмен" ДНР.

Останній обмін полоненими відбувся 29 грудня 2019-го. Україна повернула 76 своїх громадян, Росії віддала 124 особи, серед яких 15 кримінальних злочинців, що не мають відношення до війни на Донбасі. Нові переговори щодо обміну полоненими розпочалися в січні 2020-го. Нові списки своїх громадян Україна вже передала на опрацювання.

Зараз ви читаєте новину «Обмін "усіх на всіх": у ДНР передумали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути