понеділок, 17 жовтня 2016 08:32

Неділя в АТО: кількість обстрілів значно зросла, працює важка артилерія

Неділя в АТО: кількість обстрілів значно зросла, працює важка артилерія
Фото: facebook.com

Бойовики за добу 16 жовтня 61 раз відкривали вогонь по позиціях українських військ.

Про це розповів речник прес-центру АТО підполковник Віктор Шубець.

"На луганському напрямку відбулося 29 випадків порушення режиму припинення вогню з боку ворога. Використовували міномети калібру 82 та 120 мм, гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю в районах Новоолександрівки, Кримського, Богуславського, Новозванівки та Оріхового. Щодо Попасної, бойовики застосували ствольну артилерію калібру 122 мм.

На маріупольському напрямку відбулося 23 обстріли наших позицій. У районах Гранітного, Новотроїцького, Павлополя і Талаківки окупанти використовували кулемети великого калібру, гранатомети, стрілецької зброї. По Мар'їнці вели вогонь із мінометів та ствольної артилерії калібру 122 мм. По Водяному та Лебединському - із артилерії калібром 152 мм. У Широкиному та Красногорівці по підрозділах Збройних сил України активно вели вогонь ворожі снайпери. Також ворог застосовував тут міномети калібру 120 мм.

На Донецькому напрямку зафіксовано 9 обстрілів українських позицій. У Зайцевому та Новгородському противник використовував стрілецьку зброю, кулемети та гранатомети, у Луганському та Верхньоторецькому – міномети 82 калібру. У Троїцькому ворог здійснив обстріли також і з артилерії", - розповів Шубець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Cмертю Мотороли Порошенко оголосив нам війну" - Захарченко

За його словами, з опівночі зафіксували 4 обстріли.

Як повідомляли, протягом доби 15 жовтня бойовики 43 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Неділя в АТО: кількість обстрілів значно зросла, працює важка артилерія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути