вівторок, 17 січня 2017 09:04

Народити дитину коштуватиме 18 тис. грн

Народити дитину коштуватиме 18 тис. грн

За пологи на окупованій території доведеться заплатити від 40 тис. руб. (18 тис. грн) до 100 тис. руб. (47 тис. грн). Про це розповідають місцеві жителі у соцмережі.

"Найменше, скільки беруть лікарі - 10 тисяч рублів (4,7 тисячі гривень. - ред.). Це за умови, що пологи пройшли без ускладнень. Якщо не заплатиш грошей, не видають довідку про пологи. Потім доводитимеш, що то саме ти народила дитину, щоб зареєструвати її та отримати допомогу", - розповідає місцева Ірина.

На окупованій території стали прийнятні домашні пологи. Лікарі спершу вимагають заяву від породіль, що ніяких претензій до медичного обслуговування ті не мають, а потім ідуть приймати пологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли на Донбасі не стихають: є поранені в лавах ЗСУ

"Я народжувала третю дитину. Завчасно домовилась із лікарем про пологи. Він назвав суму у 18 тисяч гривень. Для нас це великі гроші, бо я не працюю, а чоловік такі гроші міг зібрати за 3-4 місяці. Вони мотивують, що таку суму виплачують під час оформлення української допомоги із народження дитини", - каже жителька Луганська.

Дітей реєструють на українській території. Місце народження вказують Донецьк чи Луганськ. За 5 тис. руб. (2,3 тис. грн) дитину можуть зареєструвати посередники, без виїзду матері на територію України.

Зараз ви читаєте новину «Народити дитину коштуватиме 18 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути