вівторок, 28 червня 2016 16:18

На Харківщину після 2 років у зоні АТО повертається 92-га бригада

На Харківщину після 2 років у зоні АТО повертається 92-га бригада
facebook.com

Бойові частини 92-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України після майже 2 років перебування на фронті в Донбасі повернулися до Чугуєва – місця своєї постійної дислокації.

Бригада брала безпосередню участь у бойових діях на Сході України, захищаючи, зокрема, Станицю Луганську та місто Щастя Луганської області, повідомив кореспонденту Gazeta.ua начальник Регіонального медіа-центру Міністерства борони полковник Дмитро Горбунов.

"У повному складі 92-га бригада під командуванням полковника Віктора Николюка, яка з вересня 2014 року захищала Луганську область, вийшла з міста Щастя і прибула до Чугуєва Харківської області на місце постійної дислокації. Ротація передбачена планами передислокації Генштабу ЗСУ", - сказав Горбунов.

За його словами, за час перебування на фронті бригада провела багато успішних бойових операцій.

З-поміж них, зокрема, особливо зазначив керівник прес-центру, – "затримання російських ГРУшників Єрофєєва та Александрова у бою поблизу міста Щастя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Александрова та Єрофеєва на двох була одна гвинтівка та один патрон" - найцікавіше із суду над ГРУшникам

Багато бійців бригади, додав він, відзначені високими державними нагородами. Є серед них і Герой України – командир танкової роти старший лейтенант Василь Божок, який відзначився під час охорони Дебальцевого.

За час проведення АТО загинуло 36 бійців бригади, ще 140 дістали поранення.

"У селищі Башкирівка Чугуївського району на бригаду чекають переоснащення, злагодження, тренування на полігоні, відпочинок і, можливо, відправлення на службу в зону АТО. Захист цієї ділянки фронту забезпечить інший військовий підрозділ", - поінформував Горбунов.

До особового складу бригади входять контрактники – мешканці Харківської області, а також вихідці з усіх регіонів України.

Зокрема, наголосив Горбунов, у 92-й бригаді служать екс-міністр України старший лейтенант Дмитро Булатов, що був призваний 2014 року, а також мер міста Конотопа (Сумська область) лейтенант Артем Семенихін.

Повне виведення бригади, включаючи тилові підрозділи, має завершитися до 1 липня цього року.

За даними Горбунова, 1 липня у Башкирівці відбудеться урочисте вшановування бійців 92-ї бригади, у якій планується участь представників Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, громадськості та місцевої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: "Кілька разів потрапляли на ГРУшників. Тоді готуєшся підірватися гранатою, та й усе"

Зараз ви читаєте новину «На Харківщину після 2 років у зоні АТО повертається 92-га бригада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути