пʼятниця, 09 грудня 2016 11:11

"Мінськ не забороняє нам відповідати ворогу" - волонтер

"Мінськ не забороняє нам відповідати ворогу" - волонтер

Часто солдати на передовій розповідають про обстріли ворога та заборону відповідати на вогонь. Це безпідставно. Пост про це у Facebook опублікував фонд "Повертайся живим".

Наказ: "стріляти чи не стріляти" залежить від командування. Без причини "насипати" в бік противника та втрачати боєкомплект це одне. Зовсім інше - відповідати прицільно, коли ворог накриває твою позицію.

"Часто так і трапляється. Нам нічого не може сказати командування. Коли по нас стіляють, відбувається ближній бій і ми відповідаємо. Сепари вже і так вилізли нам на голову. Ми за останній час ні на крок не просунулись вперед. А якщо не відповідатимемо, то окрім втрат матимемо ще й втрачену територію", - каже боєць 54-ї бригади на позивний "Кіт". Служить на передовій у районі Світлодарської дуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики розвернули важку зброю

Часто командири не віддають наказу про ураження цілі, бо не можуть відповідати за "точний" вогонь. А це - одна з вимог Мінська, щоб уберегти мирні райони від обстрілів.

Зараз ви читаєте новину «"Мінськ не забороняє нам відповідати ворогу" - волонтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути