пʼятниця, 26 серпня 2016 14:43

Кількість російської важкої зброї на Донбасі зросла у десятки разів

На окупованій частині Донбасу зосереджено тисячі одиниць важкого озброєння. Його кількість порівняно з 2014 роком зросла у десятки разів.

Про це повідомляє офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

"Понад два роки кілька районів Донбасу охоплені війною. Росія не шкодує ні ресурсів, ні людських життів", - сказано у заяві.

 

Кількість танків з літа 2014 року до серпня 2016-го зросла у два десятки разів - із 30 до 600 одиниць, бойових броньованих - у десять разів - із 124 до 1260.

Число артилерійських систем, які використовують бойовики, збільшилося із 110 до 1060 одиниць, а зенітних установок - з 50 до 470.

Нагадаємо, вчора МНС Росії направило 55-й гуманітарний конвой на Донбас.

70 автомобілів везуть понад 600 т вантажів. Росіяни кажуть, що там продукти, предмети першої необхідності, медикаменти та навчальна література. У МВС заявляють, що 5% російських гуманітарних конвоїв перевозять продовольчу допомогу для жителів Донбасу, решта вантажів - це воєнна допомога для бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Кількість російської важкої зброї на Донбасі зросла у десятки разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути