четвер, 12 січня 2017 17:56

Як виглядає Донецьк сьогодні: пусті автосалони, закриті магазини і банки
49

Більшість автосалонів розграбовані бойовиками ще 2014-му
Фото: vlada.io
Автосалони стоять порожні
В першу чергу перестали працювати заклади, де пропонували дорогі товари та послуги
На місці закритих магазинів відкрились нові. Переважно тут торгують дешевим одягом, продуктами

Сьогодні Донецьк уже не справляє враження мертвого міста, яким він був в 2014-2015 роках.

У магазинах уже немає дефіциту товарів першої необхідності, в місті працюють бари, ресторани і бутіки. Рух на вулицях завмирає лише з настанням комендантського часу. Проте, життя в Донецьку далеке від того, яким місто жило до війни, пише vlada.io.

Окрім відсутності залізничного і авіаційного сполучення в Донецьку відчувається сильна економічна криза. Столиця Донбасу помітно збідніла. Банки і автосалони не працюють. Частина останніх розграбовані бойовиками ще 2014-му. Решта встигли врятувати автомобілі та перегнати їх на підконтрольну Україні територію.

Багато магазинів закрились, приміщення тепер здаються в оренду. Новобудови так і стоять заморожені. Вулична реклама майже повністю відсутня. Один з найбільших торгово-розважальних центрів "Донецьк-сіті" стоїть напівпорожній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартири на Донбасі скуповують за $2 тис.

В першу чергу перестали працювати заклади, де пропонували дорогі товари та послуги. Де-не-де на їхньому місці відкрились нові. Переважно тут торгують дешевим одягом, продуктами або побутовими товарами.

Найчастіше по місту попадаються пусті офіси українських банків. Їх також намагаються здати в оренду. Виняток становлять захоплені бойовиками приміщення "Ощадбанку", де тепер працює так званий республіканський банк ДНР. На деяких філіях вивіски так і не поміняли. А в приміщенні колишнього Unicredit відкрилась контора, яка займається переведенням у готівку грошей з кредитних карток. "Обнал" сьогодні чи не найуспішніший вид бізнесу в ОРДЛО.

Серед населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей ростуть протестні настрої. Люди невдоволені діями окупаційної прокремлівської "влади". Про це пише головне управління розвідки Міністерства оборони.
Зараз ви читаєте новину «Як виглядає Донецьк сьогодні: пусті автосалони, закриті магазини і банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути