четвер, 10 листопада 2016 16:32

"Годинник Хомутинніка коштує як 60 тепловізорів" - волонтери просять багатіїв віддати десятину армії

Волонтери звернулися до 10 політиків, які задекларували великі статки, з проханням пожертвувати 10% майна на потреби армії.

Волонтери фонду "Повернись живим" пояснили, що в програмах усіх парламентських фракцій міститься пункт про патріотизм і збереження територіальної цілісності. Мовляв, хочуть дати можливість нардепам виконати ці пункти.

Засновник фонду Віталій Дейнега написав листа керівникові депутатської групи "Відродження" Віталієві Хомутинніку.

"На сайті вашої партії зазначено, що вона виступає за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. А, як відомо з давніх часів, запорукою цього може бути тільки сильна армія. Ми допомагаємо українській армії з самого початку АТО і просимо вас приєднатися", – йдеться в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад сім мільярдів гривень нардепи тримають удома

Дейнега пояснив, що згідно з е-декларацією, Хомутиннік володіє квартирами загальною площею 806 кв. м. А також земельними ділянками площею 8 га, готівкою 493 млн грн. Його дохід за рік становив 175 млн грн.

"За давньою українською традицією прийнято жертвувати 10% своїх доходів на добрі справи. Якщо з якихось причин ви не готові надати фінансову допомогу, то можете пожертвувати свій годинник FP Journe Tourbillon Souverain, який разом зможемо продати на відкритому аукціоні. Його оціночна вартість становить $170 тис., що є еквівалентом вартості 60 тепловізорів, 14 реанімобілів з повним обладнанням або 5 квартир у Києві для сімей загиблих в АТО", – зазначив волонтер.

 

Ініціатори акції відправили подібні листи Ігореві Кононенку, Богданові Дубневичу, Ігореві Котвицькому, Олегові Ляшку, Несторові Шуфричу, Олесю Довгому, Сергієві Таруті. А також міністрові внутрішніх справ Арсену Авакову і меру Харкова Геннадію Кернесу.

Волонтери оприлюднять відповіді політиків і суми пожертвуваних коштів.

Міжнародний валютний фонд допоможе Національному агентству з запобігання корупції перевірити статки українських посадовців за межами України.

Зараз ви читаєте новину «"Годинник Хомутинніка коштує як 60 тепловізорів" - волонтери просять багатіїв віддати десятину армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути