понеділок, 17 квітня 2023 06:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут і Мар'їнку: ЗСУ повідомили новини з епіцентру бойових дій

Бої за Бахмут і Мар'їнку: ЗСУ повідомили новини з епіцентру бойових дій
В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 418-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зазнає чималих втрат, проте продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Ворог активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію на зазначених напрямках, повідомив уранці 17 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка. Протягом доби на зазначених ділянках фронту наші воїни відбили понад 60 атак противника.

"На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Не припиняються бої за місто Бахмут. Росіяни провели безуспішні атаки в районах Хромового та Іванівського. На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Водяного, Первомайського та Невельського, але успіху не мав. На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар'їнка Донецької області", – йдеться у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Республіки Білорусь. На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі північніше населеного пункту Григорівка та неподалік Спірного. На Шахтарському напрямку поточної доби ворог наступальних дій не проводив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни щодня втрачають близько двох рот біля Мар'їнки та Авдіївки

На півдні, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

"Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу окупантів. Також збито чотири ворожих дрони окупантів: два безпілотники типу "Орлан-10", один розвідувальний апарат "Елерон" та один бойовий дрон-камікадзе "Ланцет", – звітує Генштаб.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління росіян, зенітно-ракетний комплекс ворога, район зосередження живої сили, склад пально-мастильних матеріалів та два склади боєприпасів окупантів.

Від початку повномасштабної війни Україна втратила загиблими та пораненими до 120 тис. військових. Росія приблизно 200 тис. Такі дані, за оцінками американських і європейських чиновників, опублікували в американській газеті.

В Офісі президента на грудень 2022 року безповоротні втрати української армії під час великої війни з РФ оцінювали в 13 тис. солдатів.

За перші вісім місяців війни Україна втратила понад 9 тис. військових. Точна кількість загиблиї поки невідома через неможливість підрахувати їх під час оборони Маріуполя, заявляла заступниця міністра оборони Ганни Маляр.

21 вересня 2022 року російське міноборони востаннє озвучувало свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут і Мар'їнку: ЗСУ повідомили новини з епіцентру бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути