вівторок, 11 квітня 2023 06:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут, Авдіївку і Мар'їнку: Генштаб повідомив головні новини з фронту

Бої за Бахмут, Авдіївку і Мар'їнку: Генштаб повідомив головні новини з фронту
Найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар'їнку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 412-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Попри численні втрати в техніці та живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни. Продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 11 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Минулої доби наші захисники відбили 52 атаки противника на зазначених напрямках.

"На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, бої тривають. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Григорівка та Хромове. На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне, Невельське та Мар'їнка Донецької області, але успіху не мав. Найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар'їнку", – йдеться у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Визначені підрозділи територіальних військ збройних сил РФ продовжують перебувати на території Білорусі. Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей, продовжує здійснювати інженерне обладнання місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі трупів і гори металобрухту: повідомили нові втрати РФ в Україні

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка. На Шахтарському напрямку, протягом доби, що минула, ворог наступальних дій не проводив. На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують оборонятися.

"Авіація Сил оборони завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу противника. Протягом минулої доби збито ворожий гелікоптер Мі-24, а також дев'ять дронів різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також склад боєприпасів противника", – звітує Генштаб.

Російських окупантів кидають на війну в Україну без їжі та води. Загарбники почали погрожувати, що залишать фронт. Зокрема, в одному з перехоплень ГУР окупант доповідає командиру обстановку на "передку" та заявляє про свою готовність покинути бойову позицію й повернутися додому.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут, Авдіївку і Мар'їнку: Генштаб повідомив головні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути