середа, 27 липня 2016 08:25

Бойовики обстрілюють бійців АТО із забороненого озброєння

Бойовики обстрілюють бійців АТО із забороненого озброєння
Фото: livejournal.com

Російсько-терористичні війська за добу 26 липня 39 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Про це розповів прес-офіцер штабу АТО Олег Сушинський.

"22 обстріли зафіксовано на Маріупольському напрямку. Зокрема, із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів, мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї противник вів вогонь по наших позиціях у Красногорівці. Крім цього, із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог обстрілював наші укріплення в Широкиному, Мар'їнці та Новотроїцькому.

Не припиняють провокації й на Донецькому напрямку. Тут зафіксовано 17 випадків порушення режиму припинення вогню. Гарячою точкою залишається Авдіївка. Тут противник бив по наших опорних пунктах із 122-мм артилерії, 120 та 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також під мінометний вогонь потрапили позиції українських армійців у Невельському, Зайцевому та поруч шахти Бутівка. Поблизу Опитного супротивник використав зенітні установки. У Пісках, Новгородському та Новоселівці Другій – великокаліберні кулемети. І в районі Луганського – гранатомети.

На Луганщині минула доба пройшла відносно спокійно", - розповів Сушинський.

За його словами, після опівночі бойовики продовжили обстріли.

"На Донецькому напрямку обстріляли наших захисників у Авдіївці зі 120 та 82-мм мінометів. На Маріупольському напрямку ворог вів вогонь із 82-мм мінометів по Старогнатівці та зі стрілецької зброї по Мар'їнці. На Луганщині окупанти з 82-мм мінометів обстріляли Новозванівку та Новоолександрівку", - повідомив представник штабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зоні АТО затримали трьох бойовиків

Раніше повідомлялося, що бойовики випустили 50 мін по Авдіївці із заборонених гармат.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстрілюють бійців АТО із забороненого озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути