пʼятниця, 24 червня 2016 07:46

Бойовики інтенсивно обстрілюють сили АТО на двох напрямках

Бойовики інтенсивно обстрілюють сили АТО на двох напрямках
Фото: slovoidilo.ua

Обстановка в районі проведення АТО протягом минулої доби залишалася неспокійною. Зафіксовано 50 випадків ведення вогню по опорних пунктах ЗСУ.

Про це розповів речник штабу АТО Сергій Жмурко.

"На Маріупольському напрямку позиції неподалік Широкиного, Лебединського, Чермалика та Талаківки були обстріляні з мінометів. А неподалік Мар'їнки, Красногорівки, Новотроїцького, Березового та Гнутового – зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів. По позиціях наших бійців у районі Талаківки та Водяного ворог вів вогонь із озброєння БМП та зенітної установки.

На Донецькому напрямку під вогнем 82-мм мінометів опинилися наші позиції неподалік Верхньоторецького та Ленінського. Посилилася вогнева активність ворога на Світлодарській дузі. По наших бійцях у районі Майорська, Зайцевого ворог бив із великокаліберних кулеметів, автоматичних гранатометів, а згодом до обстрілів долучили ще й міномети.

На позиціях поблизу Авдіївки противник використовував і кулемети, і гранатомети різних систем. А згодом долучили міномети та самохідні артилерійські установки калібром 122 мм. Новоселівка Друга також потрапила під ворожі міномети.

На Луганщині в районі Новозванівки та Степного російські окупанти вели вогонь із автоматичних гранатометів", - розповів Жмурко.

Не припинилися обстріли й після опівночі. За словами речника штабу АТО, станом на 8-му годину зафіксовано 13 обстрілів позицій ЗСУ.

"Міномети 120-го калібру були застосовані неподалік Новозванівки. Самохідні артилерійські системи 122 калібру випустили 26 снарядів по захисниках Пісків. Крім того, із БМП ворог відкривав вогонь по Водяному і Мирному", - наголосив Жмурко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перенесла Skype-переговори з бойовиками

Як раніше повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій, російські війська надзвичайно активізувалися на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики інтенсивно обстрілюють сили АТО на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути