пʼятниця, 29 липня 2016 08:27

Бойовики атакували Мар'їнку та засипали мінами Піски

Бойовики атакували Мар'їнку та засипали мінами Піски
Фото: news.meta.ua

Російсько-терористичні війська за минулу добу 56 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Противник спробував прорвати оборону українських сил у районі Мар'їнки.

Про це розповів прес-офіцер штабу АТО Олег Сушинський.

"На донецькому напрямку по захисниках Авдіївки ворог неодноразово застосовував 82-мм міномети, гранатомети різних систем, зенітні установки, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Крім цього, противник використовував міномети калібру 82 мм у Троїцькому та Майорську, гранатомети – у Зайцевому та Новгородському, а великокаліберні кулемети – під Луганським.

На маріупольському напрямку вчора близько 21-ї години години ворожі диверсанти у кількості до 30 осіб, використовуючи гранатомети та стрілецьку зброю, спробували захопити наші опорні пункти у Мар'їнці. Наші військові відкрили вогонь у відповідь та змусили противника відступити. Втрат серед наших бійців немає.

Також у Мар'їнці, Водяному та Красногорівці російські окупанти обстріляли укріплення Сил АТО з 82-мм мінометів. Під Павлополем, Широкиним та Гнутовим – із гранатометів, а в Старогнатівці та Лебединському – із великокаліберних кулеметів.

На Луганщині противник вів гранатометний вогонь по населеному пункту Лопаскине", - розповів Сушинський.

За його словами, з опівночі зафіксовано 14 ворожих обстрілів.

"На донецькому напрямку із забороненої Мінськими угодами 122-мм артилерії та 120-мм мінометів противник бив по українських воїнах у Невельському. Також ворог випустив понад 30 мін зі 120-мм мінометів у Пісках. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілював Луганське та Новгородське. На маріупольському напрямку з мінометів калібру 82 мм обстріляні наші воїни у Красногорівці. З гранатометів та великокаліберних кулеметів у Старогнатівці, стрілецької зброї - у Мар'їнці", - додав речник штабу АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість полонених українців. Місцеперебування більшості невідоме

Раніше народний депутат Антон Геращенко повідомив, що у бойових діях на українській території брали участь понад 50 тис. росіян.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики атакували Мар'їнку та засипали мінами Піски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути