четвер, 28 липня 2016 08:17

Бійці АТО годину відбивали атаку диверсантів під Авдіївкою

Бійці АТО годину відбивали атаку диверсантів під Авдіївкою
Фото: vk.com

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби 44 рази відкривали вогонь по позиціях бійців ЗСУ.

Про це розповів прес-офіцер штабу АТО Олег Сушинський.

"На Донецькому напрямку зафіксовано 16 випадків відкриття вогню. Тут із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів, а також мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник бив по захисниках у Авдіївці. Крім цього, вчора близько 11:30 в цьому населеному пункті наша розвідувальна група вступила у вогневий контакт з ворожими диверсантами. Зіткнення тривало майже годину. В результаті професійних дій українських бійців ДРГ відступила.

Також поруч Зайцевого та Новоселівки Другої ворог застосував гранатомети, у Новгородському – БМП, а в Луганському стріляв із гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперських гвинтівок.

На Маріупольському напрямку окупанти 10 разів порушували режим припинення вогню. Зокрема, із 82-мм мінометів обстріляні наші опорні пункти у Старогнатівці. Також гранатомети та великокаліберні кулемети ворог задіяв у Водяному, біля Мар'їнки застосував танк, а в Широкиному – стрілецьку зброю.

На Луганщині ворог 18 разів як прицільно, так і хаотично обстрілював українських армійців із 82-мм мінометів під Новозванівкою, Новоолександрівкою, Богуславським, Кримським та селищем Велика Кошарна. Також гранатомети супротивник використав у Попасній та Лопаскиному.

До ранку зафіксовано три випадко застосування зброї з боку противника. Усі - на Донецькому напрямку", - розповів Сушинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна дозволяє бойовикам сидіти за "мінським" столом - Безсмертний

Як повідомлялося, російські найманці на Донбасі саботують накази командирів, пиячать і намагаються втекти в Росію.

Зараз ви читаєте новину «Бійці АТО годину відбивали атаку диверсантів під Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути