четвер, 23 лютого 2017 10:33

Авдіївка заповнена гумдопомогою, яка нікому не потрібна

Авдіївка заповнена гумдопомогою, яка нікому не потрібна

Влада Авдіївки подякувала українцям за одяг і продукти, які як гуманітарну допомоги доставляли до міста під час загострення воєнної ситуації.

Зараз місту не вистачає будівельних матеріалів для відновлення пошкодженого житла.

"Продуктові набори отримали близько 70 процентів жителів Авдіївки, але на складах залишаються тонни води, кілограми цукерок, мішки з овочами та крупами. Набори, роздані городянам, складаються з печива, макаронів, консервів, чаю та варення. Консервацію не додають - у жителів Авдіївки вистачає своїх запасів", - поінформувало керівництво міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець з Авдіївки заснував студію східних єдиноборств

"Ми за цим спостерігали. Тонни допомоги від звичайних українців і великих світових організацій. За перші дні виділені склади заповнили вщент. Тоді логістика вичерпала себе. Допомога не переставала надходити, ми шукали нові приміщення. Ними стали школи, магазинні цехи та підвали. Навіть, якщо б з Авдіївки ніхто не виїжджав, допомоги вистачило б кожному. З одного боку круто, що українці не кидають один одного в біді. З іншого, що робити з тим, що залишилось. Як проконтролювати процес, щоб воно не випаровувалось, важко сказати. В Авдіївці немає організованої громади, яка б проконтролювала, щоб це не розпродали", - розповідає Gazeta.ua авдіївчанин Денис. Чоловік працював волонтером під час гуманітарної катастрофи в місті.

Воду можна зберігати в холодному приміщенні, щоб літом вивозити бійцям на позиції.

"Але існують організації, які привозили її лише для місцевих. Вони проти допомоги солдатам, про це йдеться в їх статуті. А зрозуміти зараз, де чия вода, не можливо. І так майже зі всім продовольством, що залишилось", - каже волонтер.

Відважний рятувальник, підполковник Дмитро Тритейкін, який помер від поранення під Авдіївкою, мав 2 вищі освіти і 3 державні нагороди за службу в зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «Авдіївка заповнена гумдопомогою, яка нікому не потрібна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути