понеділок, 06 лютого 2017 12:35

Авдіївці повернули світло

Авдіївці повернули світло

У понеділок, 6 лютого, завдяки активній роботі СЦКК (Спільний центр контролю і координації), ОБСЄ, МНС та особистій участі губернатора Павла Жебрівського енергетикам ДТЕК вдалося відновити одну з ліній електропередач і забезпечити Авдіївку світлом. Про це повідомив гендиректор Авдіївського коксохіму Муса Магомедов на своїй сторінці Facebook.

Після рішення головних проблем з електро- та водопостачанням розпочато активні ремонтно-відновлювальні роботи бригадами міста і МНС.

За словами Магомедова АКХЗ досі знаходиться в режимі часткової консервації. Завод працює на одному високовольтному вводі з чотирьох. Два коксових цехи в режимі гарячої консервації, два - працюють в звичайному режимі. За словами директора заводу, кількість коксового газу не дозволяє одночасно гріти і батареї, і місто, тому що насуваються морози, які можуть принести серйозні проблеми як для заводу, так і для міста.

"Сподіваємося на те, що до ремонту другого вводу енергетики ДТЕК будуть допущені. І потрібно чітко розуміти, що один ввід на місто, завод і Донецька фільтрова станція з чотирьох в умовах перманентних бойових дій - катастрофічно мало", - підкреслив Муса Магомедов.

Нагадаємо, що 31 січня в результаті обстрілів, які пошкодили лінії електропередач, Авдіївка залишилася без світла і тепла. АКХЗ було знеструмлено і переведено в стан гарячої консервації.

Зараз ви читаєте новину «Авдіївці повернули світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути