вівторок, 08 листопада 2016 19:53

"Якби на місці боїнга 2014-го був АН-26, світу було б абсолютно байдуже" - Сергій Тахмазов

"Якби на місці боїнга 2014-го був АН-26, світу було б абсолютно байдуже" - Сергій Тахмазов
Gazeta.ua

Нам пощастило, що ми розташовані біля країн топового класу. Повномаштабні бойові дії на території країни, де є велика кількість ядерних блоків – ось що лякає Європу.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів волонтер Сергій Тахмазов.

"Хоч би це цинічно звучало, але нам дуже пощастило, що ми розташовані біля країн вищого класу. Скільки років триває громадянська війна у Сирії? Якщо запитати людей - ніхто не скаже, а вона там почалася з лютого 2011 року. За підтвердженими даними, там загинуло 300 тисяч осіб. Це жахливі цифри, але через те, що це далеко від нас, ми ними жбурляємося. Коли кажуть про авіаналіт по школі, лікарні - дають дані про тих загиблих, яких дістали, але скільки там залишилося - нікому не відомо. Вони там так і залишаться, будуть непоховані. Коли в Африці хуту вирізали мільйон тутсі – це теж нікого тут не бентежило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нідерландах розповіли, як судитимуть винних у катастрофі МН-17

Наше щастя, що в нас є атомні електростанції. І найбільший жах для Європи - це повномасштабні бойові дії на території країни, де є велика кількість ядерних блоків – ось що їх лякає. Якби це був Киргизстан, повірте, це вже нікого не хвилювало б. 2014 року нас врятував збитий боїнг, якби це був АН-26, світу було б дуже байдуже", - сказав він.

Сергій Тахмазов народився у Києві 19 травня 1973 року. Отримав юридичну освіту. З 1990 року працює на телебаченні та в кіноіндустрії. Батьки - технологи харчової промисловості. Дружина - Леся Литвинова, засновниця фонду допомоги переселенцям "Фролівська 911". Має п'ятеро дітей. Працював оператором на 6 війнах.

Повне інтерв'ю з Сергієм Тахмазовим читайте в найближчих номерах журналу "Країна" та слідкуйте за анонсами на Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Якби на місці боїнга 2014-го був АН-26, світу було б абсолютно байдуже" - Сергій Тахмазов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути