понеділок, 29 серпня 2016 14:49

Поляки прогнозують збільшення міграції українців 2017 року

Поляки прогнозують збільшення міграції українців 2017 року
osvita.ua

Польща стає все популярнішим напрямком міграції іноземців. Більшість з них - тимчасові мігранти, які мають вид на проживання і дозвіл на роботу, а також приїжджають здобувати освіту. Трапляються випадки возз'єднання сімей. Про це заявив Якуб Дудзяк, прес-секретар Управління у справах іноземців, пише Polsha24.

"З 2013 року число документів на право перебування в Польщі збільшилася на 60%. Три роки тому їх було близько 146 тис., а цього року - вже 234 тис.. Це майже на 90 тис. осіб більше", - відзначає Якуб Дудзяк .

Як і 3 роки тому в Польщу найохочіше приїжджають громадяни України, в розпорядженні яких на даний момент є 84 тис. дійсних документів на проживання. Це - на 55 тис. більше, ніж у 2013 році. Наразі вони становлять 36% населення іноземців у Польщі. На другому місці - Німеччина - 23 тис. Наступні позиції займають росіяни, білоруси та в'єтнамці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща планує ускладнити працевлаштування іноземців

"Громадяни України найчастіше їдуть до Польщі в пошуках зайнятості, - пояснює Якуб Дудзяк. - Більш ніж 60% з них має документи, що дозволяють перебування і роботу. Але в нас також є багато німців, які мають дійсні документи і живуть в Польщі на постійній основі".

Найбільший міграційний потенціал як і раніше мають громадяни України. У найближчі роки число українців-мігрантів зростатиме швидше. В Управлінні у справах іноземців вважають: наступного року відомство видасть близько 100 тисяч дозволів на проживання.

Зараз ви читаєте новину «Поляки прогнозують збільшення міграції українців 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути