вівторок, 30 серпня 2016 12:08

Отримати дозвіл на проживання в Італії стане легше

Отримати дозвіл на проживання в Італії стане легше
vesti-ukr.com

Уряд Італії підготував новий декрет. Ним змінює правила в'їзду та проживання іноземних сезонних працівників. Проект документу чекає на підтвердження і остаточне затвердження в Сенаті, пише GazetaUkrainska.

Декрет вносить деякі нововведення до закону про імміграцію. Зміни стосуватимуться дозволів на в'їзд і проживання, орендну плату та захист прав заробітчан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія, Португалія та США - куди виїхали найбільше українців

У документі вказують: іноземні сезонні робітники можуть працювати тільки в готельному секторі, сільському господарстві та туризмі.

Отримати багаторазовий дозвіл на в'їзд в Італію тепер буде легше. Працівнику достатньо пред'явити підтвердження роботи в Італії за останні 5 років. Зараз необхідно доводити факт роботи в Італії, щонайменше, 2 роки поспіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки прогнозують збільшення міграції українців 2017 року

Згідно з документом, стане легше конвертувати дозвіл на проживання для сезонної зайнятості в дозвіл для постійної роботи. Запит можна буде подавати через 3 місяці від початку сезонної зайнятості. Зараз цю можливість надають тим, хто вже був на сезонних роботах в Італії у попередні роки.

Важливе нововведення стосується працедавців. Орендна плата за житло, що надається працівникові, не може бути надто високою та не повинна становити понад третину місячного заробітку. Крім того, її не можна автоматично знімати від зарплати.

Зараз ви читаєте новину «Отримати дозвіл на проживання в Італії стане легше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути