вівторок, 30 серпня 2016 13:02

На Кіпрі, в Греції та ОАЕ не вистачає українських священиків

На Кіпрі, в Греції та ОАЕ не вистачає українських священиків
news.meta.ua

На Кіпрі, в Греції, ОАЕ, Туреччині не вистачає українських священиків. Також мало священнослужителів у Португалії, Грузії та Японії.

Про це повідомив владика Йосиф Мілян, голова пасторально-міграційного відділу УГКЦ, пише СвітUA.

"З Китаю до нас звертались тамтешні українці. Там є українська громада. І люди хочуть греко-католицького священика. Уже налагоджуємо співпрацю, моніторимо ситуацію", - розповів він.

Священнослужителя просять українські ІТ-спеціалісти в Японії.

"В Японії багато науковців, інженерів та ІТ-фахівців родом із Західної України. Туди час від часу приїжджають українські священики, але постійного духівника вони не мають", - додав Йосиф Мілян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Главу української реформаторської церкви затримали "за законом Ярової"

Добре забезпечують духовні потреби українців у країнах Балтії.

"Священик, який служить в Естонії, вже почав надавати опіку нашим вірним у Гельсінкі", - зауважив голова пасторально-міграційного відділу.

Аби повністю покрити потреби закордонних українців у священиках, церква має створити місійний інститут. Там варто навчати священнослужителів для роботи з громадами за межами України.

"Ми мусимо робити якісь квоти у семінаріях, де готуватимуть духівників винятково для місійної праці. Мають створити групу семінаристів, яких з першого курсу спрямують на місії, - наголосив владика. - Вони мають розуміти, що не служитимуть в Україні, що кожні канікули їхатимуть за кордон вивчати місцеву специфіку, право, культуру, звичаї та традиції тієї чи іншої країни, а особливо мову. Тоді потребу в священиках для емігрантів можна вирішити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перед іконою пообіцяв - якщо мама одужає, все життя присвячу церкві"

"Священиком за кордоном повинна бути глибоко духовна особа. Майбутній священнослужитель має знати мову тієї країни, де працюватиме, або хоча б англійську. Має бути харизматичним і креативним, належного культурного рівня, ерудований", - додав Йосиф Мілян.

Зараз ви читаєте новину «На Кіпрі, в Греції та ОАЕ не вистачає українських священиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути