вівторок, 25 жовтня 2016 11:43

"Підручники з мови застарілі": українська школа у Варшаві відсвяткувала 10-річчя

У Варшаві відсвяткували 10-річчя Міжшкільного пункту навчання української мови. На свято прийшли 200 людей, повідомляє інформагентство Укрінформ.

 

"За десять років школа показала, наскільки вона розвинулася. Уже випускники вчать молоде покоління зберігати українську мову, традиції та культуру. Сподіваємося, що це не тільки примножить українство в Польщі, але також і поширить знання про Україну серед польського суспільства, що сприятиме нашому порозумінню", - зазначив у коментарі Андрій Дещиця, посол України в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські діти в Африці вчаться без підручників

 

Варшавський Міжшкільний пункт навчання української мови - одне з найактивніших місць із вивчення й підтримання української культури в Польщі.

"На початку дітей було трохи більше 60, зараз - 130. Однією з наших проблем є застарілі підручники з української, які останній раз видавали 2002 року", - розповідає вчитель української мови Марія Яременко. - Добре було б, якби Міністерство освіти Польщі звернуло увагу на національну меншину і виділило кошти на друкування підручників", - продовжує вчитель.

 

В українській школі раз на тиждень відбуваються заняття з української мови та літератури, історії, географії та культури України, а також релігії.

Згідно з польським законодавством, вивчати українську мову у школах можуть лише громадяни Польщі українського походження. Українці з громадянством України, які проживають у Польщі, поки що позбавлені такого права.

Зараз ви читаєте новину «"Підручники з мови застарілі": українська школа у Варшаві відсвяткувала 10-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути