четвер, 18 лютого 2010 19:47

19 лютого

1600 — сталося найбільше виверження вулкану в Південній Америці — прокинувся Вайнапутіна на півдні Перу. Потоки лави охопили 120 км і дійшли до узбережжя океану. Сільське господарство на цій території відновилося лише за 150 років.

1878 — американський винахідник Томас Едісон отримав патент на фонограф. Він став попередником усіх пристроїв записування й відтворення звуку. Німецький канцлер Отто фон Бісмарк відзначив, що винахід є "небезпечним пристроєм для дипломатів, але може стати добрим, якщо вони почнуть говорити правду".

1985 — нарада про розвиток футболу в республіці відбулася в ЦК Компартії України. Обговорили підсумки виступу республіканських команд України 1984-го та завдання на наступний сезон. Голова спорткомітету Української РСР відзначив, що футболом в Україні займаються понад 1,2 млн осіб.

1990 — набуло чинності рішення Головного управління державного митного контролю при Раді міністрів СРСР про тимчасові заходи із впорядкування вивезення з СРСР товарів народного споживання. Громадянам Радянського союзу дозволялося провозити з особистими речами, потрібними на час перебування за кордоном, подарунки й сувеніри на суму не більш як 30 крб. Загальна вартість продуктів харчування, що вивозилися з країни радянськими та іноземними громадянами, не мала перевищувати 5 крб на особу та додатково 10 крб — на сім"ю.
Зараз ви читаєте новину «19 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути