пʼятниця, 04 вересня 2015 13:59

З'явився трейлер документального фільму про легендарну комп'ютерну гру

З'явився трейлер документального фільму про легендарну комп'ютерну гру
Фото: BBC

Документальний фільм про розробку Grand Theft Auto компанії BBC під назвою The Gamechangers вийде в прокат 15 вересня, йдеться в повідомленні прес-служби компанії. Компанія також опублікувала трейлер стрічки.

Документальний фільм розкриє історію протистояння Сема Хаузреа (один з творців серії GTA) і юриста Джека Томпсона, який назвав всю серію GTA причиною збільшення випадків вбивств на вулицях Америки.

Події фільму охоплюють кілька років, починаючи з 2002 року. В ході розробки гри команда Rockstar Games зіткнулася з хвилею нерозуміння і осуд, починаючи від батьків, які турбувалися за майбутнє своїх дітей і закінчуючи політиками, які намагалися використовувати хвилювання в своїх цілях.

Роль Хаузера у фільмі зіграв Деніел Редкліфф, найбільш відомий головною роллю в серії фільмів Гаррі Поттер. Джека Томпсона зіграв Білл Пакстон— зірка фільмів Титанік і Апполон 13. Продюсером документалістики виступив Оуен Харріс, а сценарій грунтується на книзі Девіда Кушнера під назвою Jacked: The Outlaw Story Of Grand Theft Auto.

Варто зазначити, що підготовки до зйомок фільму йшли без згоди на це компанії Take-Two Interactive, яка, не зумівши вирішити питання мирно, подала в суд на BBC з вимогою заборонити компанії використовувати її інтелектуальної власності, проте судовий розгляд ні до чого не призвело.

GTA 5 вийшла на ПК 4 квітня 2015 року. Дії розгортаються в місті Лос-Сантос, а також в сільській та пустельній місцевості штату Сан-Андреас. Серія ігор відома великою свободою дій і відкритим світом.

Зараз ви читаєте новину «З'явився трейлер документального фільму про легендарну комп'ютерну гру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі