вівторок, 08 листопада 2016 11:03

Живописець мав секс із хлопцем на розі проспекту Леніна

На вулицях Києва з'явилася провокативна реклама. На сітілайтах зображений чорний квадрат. Під ним напис білоруською мовою: "Знімок, зроблений із занадто маленькою експозицією під час того, як міліціонер спробував задокументувати, як живописець займається сексом з іншим хлопцем у сквері на розі проспекту Леніна і вулиці Леніна. Мінськ, кінець 1970-х". Про це повідомляє сайт Сultprostir.

 

Це - робота польського митця Кароля Радзішевського з серії "Невидиме (Квір-історія Білорусі)", яка створена в рамках проекту QAI/BY.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна не йде до іншого. Вона просто не хоче жити з тираном"

"Радзішевський посилається на білоруського митця Ігоря Савченка та його фотосерію "Невидиме", створену в 1992-1994 роках, – розповідає представник фонду культурних ініціатив "Ізоляція" Олександр Виноградов. – У Савченка ті самі кадри супроводжували інші описи. Кароль Радзішевський "квірував" ці роботи зі згоди Савченка".

 

QAI/BY – результат дослідження, проведеного Каролем Радзішевським у Мінську, яке митець присвятив пошукам свідчень про гей-культуру в Білорусі. QAI розшифровується як Queer Archives Institute (Інститут квір-архівів), що є вигаданою автором інституцією.

Частину проекту QAI/BY представлять у Києві на виставці "5 робіт у контексті", яку відкриють 5 листопада у приміщенні фонду "Ізоляція".

Зараз ви читаєте новину «Живописець мав секс із хлопцем на розі проспекту Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі