Ексклюзиви
пʼятниця, 20 листопада 2015 19:08

"Зиму у вогні" вже побачили в 50-ти країнах світу

"Зиму у вогні" вже побачили в  50-ти країнах світу

Україно-британо-американський фільм "Зима в огні" про події на Майдані побачили 69 млн людей в 50-ти країнах світу. Про це повідомив режисер-продюсер фільму Євген Афінєєвський на брифінгу в "Українському кризовому медіа-центрі".

"Майдан - це було спільне об'єднання усіх сил, різних національностей і людей різного віку. Це — пам'ятник, який ми донесли 50-ти країнам світу і 69 мільйонам людей", - зазначив Афінєєвський.

За словами команди фільму, зйомки проходили в авральному порядку: грошей не було, техніки теж, залишилися лише матеріали зі "Спільно-бачення" і з "Укрстріма". Майже півтори тисячі записів було опрацьовано, порядку 100 інтерв'ю було проведено, близько 5-ти місяців зайняв монтаж. Було дуже важко монтувати психологічно, це підтверджує і режисер фільму, який заплакав під час свого звернення.

"Дуже важливо розказати історію, що тут трапилося, усьому світу. Я вважаю, що це дуже важливо, не забути, що сталося в декількох сотень метрах звідси два роки тому. В трейлері був кадр з Філаретом, коли він сказав "Голос Богу - це голос народу", це неймовірно сильно і неймовірно важливо. Я сподіваюся, що "Зима в огні" нагадає усьому світу, що у кожного є свій голос. Цей фільм зроблений для людей, для українців", - повідомив посол США в Україні Джефрі Пайет.

Відносно нового фільму щодо україно-російського конфлікту, режисер зазначив: "Цей фільм — це перший розділ боротьби України за незалежність. Те, що зараз — це другий розділ". За словами інших учасників команди фільму, були ідеї продовжити тему, але вже в художньому аспекті, однак ідея мала бути одна — люди мають бачити, як відбуваються зміни в них самих.

Прем'єра в Києві відбудеться завтра, на показі будуть сім'ї Небесної сотні. На прем'єрі в Торонто режисер Є.Афінєєвський був в футболці з зображенням О.Сенцова.

Зараз ви читаєте новину «"Зиму у вогні" вже побачили в 50-ти країнах світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі