вівторок, 07 серпня 2012 19:44

За 5 років ціни на картини українських художників можуть сягнути мільйона доларів

За 5 років ціни на картини українських художників можуть сягнути мільйона доларів
Фото: tripwriter.ru

Українські художники набирають популярність на світових ринках, вважає провідний український арт-дилер Ігор Абрамович. На виставці робіт Ганни Криволап, що відкрилася 1 серпня, він дав коментар Gazeta.ua.

Говорячи про ціни на роботах Ганни Криволап, Абрамович налаштований оптимістично.

"Розвиватися вони у будь-якому разі будуть, тому що це все-таки справжній живопис. Ганна ще молода, повинна пройти свій шлях у галереях. На сьогоднішній день вона має не стільки приріст ціни, а колекціонерів, які хочуть мати роботи Ганни Криволап. Вона в пейзажі зупиняється на київських мотивах. Я вважаю це перспективним. Деякі речі з часом можуть коштувати навіть дорожче, ніж у тата (Анатолій Криволап - Gazeta.ua)", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник шукає ідеї на даху

За словами Абрамовича, його в мистецтві цікавить не тільки комерційна сторона.

"Я дивлюся на художника як він думає. Не просто намалювати для комерційного успіху, а як він вкладає свою душу. Людям хочеться знайти якусь духовну основу. У сучасному мистецтві важко передати духовність. На Заході зараз всі речі більше комерційні. А це ж треба робити, писати, аналізувати, думати. Мене цікавлять художники, які мислять".

Українським митцям вдається бути цікавими Заходу, вважає арт-дилер. Їм вдається поєднувати в своїх роботах духовність і комерційну складову.

"Ціни на Анатолія Криволапа будуть обов'язково зростати, тому що український шедевр вже підкорює світовий простір, - упевнений Абрамович. - Я спілкувався з багатьма людьми в Нью-Йорку та Лондоні. Ми бачимо в цьому мистецтві не просто прізвище, а бачимо енергію. Коли людина купує роботу в свою колекцію, як би він не ставився до мистецтва, вона відчуває іншу енергію. На Криволапа великий попит. Думаю, він буде першим українським художником, ціни на роботи якого досягнуть мільйона доларів ще за життя автора. Це реально в найближчі 3-5 років для робіт розміром 160х2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криволап встановив ціновий рекорд для українського мистецтва на торгах Sotheby's

Серед художників, чиї роботи в найближчі 3-5 років можуть продаватися за 100-500 тисяч доларів, Абрамович назвав Арсена Савадова, Олега Тістола, Василя Цаголова, Олександра Ройбута, Олександра Навіцкого, Павла Макова.

"До цих художникам є інтерес як наших колекціонерів, так і західних, що живуть в Нью-Йорку, Лондоні - де найбільший арт-ринок. Також дуже цікавий китайський майданчик. Ми будемо розвивати цей напрямок. У нас все-таки слов'янський живопис. Це видно. Ми показуємо ще радянську школу Пузирькова, десь Яблонської, того-ж Малевича, Бойчуків, Богомазова. Зараз на ринку з'явилися люди, які люблять мистецтво. Завдяки Наталії Заболотній, яка зробила фактично "Мистецький Арсенал", до нас приїхало дуже багато західних фахівців, що стоять біля витоків мистецтва - директора і дилери. Вони як побачили наш майданчик! Виявляється і ми можемо робити масштабні виставки. В цьому році у нас багато подій - ЄВРО-2012, Олімпіада, плюс бієнале. Я дуже цьому радий. Часом важко буває на виставку витягти знайомих, навіть художників, бо зайняті. А на "Ніч закриття бієнале" прийшли всі! Я був здивований", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «За 5 років ціни на картини українських художників можуть сягнути мільйона доларів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі