середа, 14 грудня 2011 13:01

"З кожним днем все більше радію тому, що лейбл існує" - засновник Kvitnu

"З кожним днем все більше радію тому, що лейбл існує" - засновник Kvitnu

17 грудня в київському клубі Cinema відбудеться святкування 5-річчя українського лейбла експериментальної електроніки Kvitnu. Участь в ньому візьмуть всі резиденти лейблу - Sturqen, Vitor Joaquim, Plaster, Zavoloka, v4w.enko, Dunaewsky69 та його засновник Kotra. Також гратимуть Елізабет Шімана з Австрії та швейцарець Abs6.

"Коли починалося Kvitnu, багато друзів запитували: "Навіщо ти це робиш, який сенс, адже Nexsound (український лейбл, існує з 2000-го — ред.) має ім'я? Відкривати ще один лейбл в Україні майже з тими ж музикантами?" Подальша практика показала, що це був правильний крок. З кожним днем все більше радію тому, що лейбл існує. В майбутньому хочеться дивитися на каталог Kvitnu і отримувати від нього задоволення. Наразі так і виходить. Вже є 21 реліз і поки що я задоволений", - розповів Gazeta.ua засновник Kvitnu, музикант, продюсер Дмитро Федоренко (творчий псевдонім — Kotra).

Навесні 2011-го лейбл здобува визнання у Європі, отримавши три нагороди в сфері електронної музики Qwartz Electronic Music Awards.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Експериментальна музика — досить загальний термін": у Києві святкуватимуть 5-річчя Kvitnu

"Існує лише кілька випадків, коли музиканта запрошують видати реліз: або він надіслав класне демо, або власник лейблу почув його на концерті, або власнику лейблу сподобалися вже видані раніше роботи. Так само і з Qwartz: ми на загальних підставах виставили свої роботи", - зазначив він.

"Журі отримало більш ніж 400 релізів у вигляді пронумерованих дисків. До складу його входить до 30 осіб: куратори фестивалів, журналісти, видавці. Після прослуховування біля номеру, який їм сподобався, ставлять галочку. У кого їх найбільше — той переміг. Після цього захотілося ще більше працювати. Перемоги у Франції дали нам непоганий поштовх у сфері піару. Найголовніше, що визнання дуже допомогло музикантам рухатися далі. Zavoloka зараз вже грає на великих рейвах. Приклад тому - запрошення виступити разом із Aphex Twin (культовий ірландський IDM-музикант та продюсер – Gazeta.ua).

Повністю інтерв'ю з Дмитром Федоренком читайте в журналі "Країна" від 16 грудня.

 

Kvitnu

Український лейбл звукозапису. За 5 років видали 21 альбом експериментальної електронної музики. Перший реліз стався 25 грудня 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «"З кожним днем все більше радію тому, що лейбл існує" - засновник Kvitnu». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі