неділя, 19 лютого 2017 09:00

Вєрці Сердючці оголосили протест на радіо

Вєрці Сердючці оголосили протест на радіо

Радіо "Європа FM" оголосило про початок акції культурного опору Вєрці Сердючці як учаснику "Євробачення-2007" від України 19 лютого 2007-го року. Радіостанція попереджала: ця поїздка Андрія Данилка в амплуа славнозвісної провідниці загрожує Європі культурною катастрофою. Україні ж втратить авторитет і пошану в очах цивілізованих європейців.

"Ми виступаємо не проти талановитого артиста Андрія Данилка, а проти того, щоб далеко не найкращий зразок пострадянського мистецтва створював специфічний імідж України в очах європейців", – повідомили тоді в прес-службі радіо "Європа FM".

Окрім гучної заяви, радійники запланували збір підписів, СМС-голосування та проведення вуличних акцій протесту.

Депутат Тарас Чорновіл назвав Данилка в образі Сердючки "гермафродитом" і пообіцяв не дивитися фестиваль. Конгрес українських націоналістів також підкреслив, що цей "персонаж є втіленням малоросійщини і ганьбить Україну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилко вхопив за голі сідниці маму Вєрки Сердючки

Натомість продюсер артистки Юрій Нікітін був упевнений: "Подібні акції – це крапля в морі. Жодного ефекту не буде". І мав рацію – 9 березня 2007-го в прямому ефірі на телестудії НТКУ, де визначали учасників Євробачення, Андрій Данилко за підсумками голосування був визнаний офіційним виконавцем від України. 12 травня того ж року в Гельсінкі з пісню Dancing Lasha Tumbai посів друге місце в конкурсі.

Андрій Данилко (1973) – український комедійний актор, співак, сценарист, телеведучий, композитор. Народний артист України. Більше відомий українському глядачеві під ім'ям його сценічного образу – Вєрки Сердючки.

Зараз ви читаєте новину «Вєрці Сердючці оголосили протест на радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі