пʼятниця, 29 серпня 2014 11:36

Володимир Горянський вилікував правителя - Кінопрем'єри 29 серпня

Володимир Горянський вилікував правителя - Кінопрем'єри 29 серпня
Фото: kino-teatr.ua

Останній вікенд літа приніс на вітчизняні екрани одразу сім нових фільмів. Найнесподіваніший серед них – шедевр італійського кінематографу – "Комформіст" Бернардо Бертолуччі. На щастя, в нашому прокаті час від часу починають з'являються класичні стрічки. Поруч із банальними голлівудськими комедіями "Конформіст" виглядає дуже контрастно. Компанію йому складуть кілька комедій, серед яких "Фейкові копи", жаховичок "Визволи нас від зла", антиутопія "Посвячений" тощо.

Посвячений

"У реальності все не так, як виглядає у нашому світі", - говорить мудрець протагоністові стрічки.

У центрі сюжету – дванадцятирічний хлопчина Джонас, котрий живе у футуристичному світі. Його суспільство відрізняється, перш за все, тим, що не пам'ятає свою історію. Одного дня Джонас отримує відповідальну посаду – розпорядник людських емоцій. З цього моменту його безбарвне життя наповнюється невідомими йому подосі відчуттями.

"Протягом перегляду стрічки глядачі питатимуть себе: "Де ж, в дідька, конфлікт?" Вже не кажучи про хоч якийсь драматизм…", - WallStreetJournal.

Фейкові копи

"Довго ще ми будемо гратися у копів? Давай вже по справжньому…", - пропонує один друг іншому заради приколу видавати себе поліцейським.

Двоє дотепних друзів одного дня приходять на вечірку-карнавал, переодягнувшись у поліцейських. Несподівано вони стають найпопулярнішими гостями вечірки. На хвилі такого успіху – хлопці вирішують продовжити гру. Та обертається це не дуже й радісно – псевдокопи втягуються у заплутану кримінальну історію. Тож звичайна забавка перетворюється на реальні проблеми.

"Щиро сподіваюся, що у цієї стрічки не буде продовження", - Toronto Star.

Визволи нас від зла

"У цьому світі є два види зла. Вторинне, що спричинене людиною. І Первинне, яке має геть іншу природу і його не побороти у звичайний спосіб", - розповідає священик.

Поліція Нью-Йорку розслідує серію тривожних і малозрозумілих злочинів. Один з офіцерів звертається за допомогою до спеціаліста по екзорцизму, щоб позбавити його від диявольської напасти.

"Виразно показаний у стрічці екзорцизм компенсує багато випадковостей, якими вона перенасичена", - TimeOut.

Конформіст

- Таке враження, що ти мене ненавидиш

- Я намагаюся бути щирою

Жити за законом хочеться кожному. Проте якщо ти опинився у злодійській державі – твоя добропорядність виливається у злочин. Такою є ціна конформізму, котру змушений заплатити доктор Клеричі. Від фашистської влади він отримує наказ вбити італійського професора-антифашиста. Виконуючи завдання, він розуміє, що державне насилля є по суті тим самим, що й насилля сексуальне, яке йому довелося пережити у дитинстві.

"Ця стрічка – чиста магія. Чарівною є її історія, драма, конфлікт, словом, усе окрім ідеології", - WashingtonPost.

Чарівні історії: Еліксир добра

"Все буде добре", - говорить один з інфантильних персонажів цієї кіноказки.

Добрий чаклун доктор Гольф мешкає у підземній лабораторії. Усе своє життя він присвятив створенню чарівних еліксирів, а також збору магічних історій, які він акуратно записує у спеціальну книгу. Одне з творінь Гольфа стане вкрай потрібним молодому правителю Унурю. Рано лишившись без батьків, Унур живе в оточенні біо-роботів, найближчими серед яких є його помічники: Дівчинка Розпорядок Дня і Шолом, що говорить.

"Режисер Лілія Солдатенко постаралася зробити історію максимально збалансованою для дитячої аудиторії, котра стане головним її критиком", - okino.ua.

Люблю твою дружину

"Це всього лише письменник-невдаха. Його помста буде, як копняк цуценяти", - говорять про головного героя стрічки.

Щоб заробити на життя Лео вимушений мити посуд у ресторані. Коли ж він приходить додому, то сідає за свій недописаний роман. При цьому його дружина зробила його посміховиськом, виставивши на суспільний осуд всі його недоліки. Власне для цього вона навіть завела блог "Чому ти мудак". Та одного дня він зустрічає дівчину своєї мрії на ім'я Колет. Тепер він зробить все, щоб всі навколо переконалися – наскільки вони помилялися, думаючи, що він – невдаха.

"Сюжет цієї стрічки діє всупереч своїй пасивності, а персонажі – пасивні всупереч насиченості дій", - LosAngelesTimes.

Якщо я залишусь

"Дивно, коли все твоє життя за один день змінюється на геть інше…" - говорить протагоністка картини.

Фільм розповідає про нелегку ділему дівчинки-музиканта Мії. Одного дня вона опиняється між рок-музикантом та своїм бойфрендом Адамом. З цього моменту все в її житті змішалося: кар'єра, складні взаємостосунки з обома хлопцями, професійні амбіції... Ну, а доповнилося все автокатастрофою, після якої вона разом зі своєю родиною опинилася на межі життя і смерті.

"Персонажі цієї стрічки – ніби експонати виставки досягнень народного господарства – вони зразкові. Через це відчути себе на їх місці зможе далеко не кожен глядач", - NewYorkMagazine.

 

Зараз ви читаєте новину «Володимир Горянський вилікував правителя - Кінопрем'єри 29 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі