пʼятниця, 18 березня 2011 17:48

Влада пішла на зустріч спілці письменників України

Влада пішла на зустріч спілці письменників України

18 березня Національна спілка письменників призупинила акцію протесту проти втручань влади у господарську діяльність спілки.

Про це розповів сьогодні під час вручення Гоголівської премії секретар спілки письменник Анатолій Крим.

"З сьогоднішнього дня ми призупиняємо акцію протесту проти втручання влади у господарську діяльність нашої громадської організації. Міська адміністрація висловила бажання послухати наші побажання і піти назустріч", - сказав він.

"Міська адміністрація запевняє, що буде суттєво пом'якшено комунальні вимоги до творчих спілок", - додав Анатолій Крим.

Нагадаємо, спілка письменників не працювала з 1 березня.

"Влада почала втручатися у наше життя. Нам у 25 разів підвищили тарифи на воду, у 8,6 - на тепло, у 4 — на електроенергію. До того ж влада хоче забрати будинки спілки у Криму. Там 2004 року створили якусь міфічну спілку кримських письменників. Тепер вони претендують на наші будинки, хоч не мають на це ніякого права", - розповів Анатолій Ісакович.

"2 тижні тому ми вивісили на дверях спілки табличку з написом "Владо, дай Спілці життя". Тут завмерло творче життя, було скасовано усі літературно-мистецькі акції та презентації", - додав він.

"Якщо влада не піде на поступки, то ми продовжимо акцію протесту і знову закриємо спілку", - наголосив Анатолій Крим.

Зараз ви читаєте новину «Влада пішла на зустріч спілці письменників України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі