вівторок, 28 лютого 2012 11:52

Визначили найдивніші заголовки книг 2011 року
7

«Пеннінський щоденник містера Андога: спогади японського курячого сексолога, Геббен-Бридж 1935 року»
Фото: Фото з сайту litakcent.com
«Естонські візерунки на шкарпетках усього світу»
«Велика пенісна паніка в Синґапурі і майбутнє американської масової істерії»
«Готуємо з Пу»
«Гриб у християнському мистецтві»

Оголошено короткий список конкурсу найбільш абсурдних заголовків книжок. Із 64 претендентів на премію Diagram, що її присуджують за книжки з найбільш чудернацькими назвами, відібрано 7 фіналістів. Серед них – путівник по естонських шкарпетках і дослідження, присвячене ролі мухомора у християнському мистецтві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Премію Шолом-Алейхема присудили за збірку поезій

Як зазначають члени журі з журналів The Bookseller і We Love This Book, до короткого списку цього сезону премії ввійшло не 6 книжок, як звичайно, а 7, оскільки 2011-й виявився напрочуд сприятливим для книжок із курйозними назвами. У свою чергу, головний редактор The Bookseller і голова премії Diagram Горас Бент повідомив, що за всю 34-річну історію премії вибір кандидатів жодного разу не супроводжували аж такі бурхливі дебати.

Короткий список книжок-претендентів на премію Diagram:

  • "Гриб у християнському мистецтві" (The Mushroom in Christian Art)
  • "Століття видобування піску у Брістольському каналі. Том другий" (A Century of Sand Dredging in the Bristol Channel: Volume 2: The Welsh Coast)
  • "Естонські візерунки на шкарпетках усього світу" (Estonian Sock Patterns All Around the World)
  • "Пеннінський щоденник містера Андога: спогади японського курячого сексолога, Геббен-Бридж 1935 року" (Mr Andoh's Pennine Diary: Memoirs of a Japanese Chicken Sexer in 1935 Hebden Bridge)
  • "Велика пенісна паніка в Синґапурі і майбутнє американської масової істерії" (The Great Singapore Penis Panic: And the Future of American Mass Hysteria)
  • "Готуємо з Пу" (Cooking with Poo); "poo" на міському сленґу також означає "лайно"
  • "Таксономія офісних стільців" (A Taxonomy of Office Chairs)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джоан Роулінг пише новий "дорослий" роман і залишає видавця, який її прославив

Нагадаємо, що переможцем конкурсу Diagram 2010 стала книжка "Керуємо стоматологічною клінікою по-чингісханівськи" (Managing а Dental Practice: the Genghis Khan Way) Майкла Янга (Michael R.Young).

Премію вручають із 1978 року. У 2000 році було внесено зміни до правил визначення переможця - відтоді враховують результати онлайн-голосування на сайті журналу The Bookseller.

Переможця за 2011 рік оголосять 30 березня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найдивніші заголовки книг 2011 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі