Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2015 18:27

Визначено фіналістів музейної премії імені Бориса Возницького

Визначено фіналістів музейної премії імені Бориса Возницького

15 квітня відбудеться друге вручення премії імені Бориса Возницького "За вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи України".

"Цього року комітет премії отримав 16 заявок від претендентів на Премію ім. Бориса Возницького. Для порівняння – у 2013 році їх було десять, що свідчить про зростання інтересу до нагороди, більшу сміливість та активність не тільки вузької музейної, але і широкої культурної спільноти. Також ми можемо спостерігати за широкою географією міст, звідки надійшли заявки – це Львів, Луцьк, Хмельницький, Київ, Дніпропетровськ. Десять заявок є індивідуальними, решта – від колективів музеїв та активних груп, що реалізовували культурні проекти. Процедура розгляду і відбору заявок Експертною радою проходила в два етапи: на першому етапі визначались троє фіналістів, на другому обирався остаточний переможець", – цитує Вікторію Величко, секретаря Премії сайт "Мистецького Арсеналу".

Переможця Премії визначала Експертна рада, склад якої що два роки змінюється на третину.

У результаті обговорення було визначено троє фіналістів, з яких і буде обраний лауреат премії Бориса Возницького у 2015 році. Це Олександр Пажимський, краєзнавець, історик, етнограф, митець, ініціатор та співавтор створення цілої низки музеїв, зокрема, Музею-садиби "Самчики". Це Тетяна Сабодаш, головний хранитель музею-заповідника "Олеський замок". А також колектив підводних археологів та реставраторів Національного заповідника "Хортиця", результати роботи яких відомі далеко за межами України.

Премія імені Бориса Возницького "За вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи" є українською недержавною премією, якою відзначають осіб або колективи, що зробили вагомий внесок у розвиток музейної справи в Україні. Це є унікальна за своєю концепцією нагорода, покликана підкреслити соціальну значущість музейної діяльності, сприяти консолідації професійної спільноти та надати підтримку активним й талановитим музейним працівникам. Премія має на меті відзначити виняткові досягнення професіоналів музейної галузі, котрі стали основою етапних якісних змін у роботі окремих музеїв та у музейній справі України загалом. Вручення Премії відбувається раз на два роки.

Зараз ви читаєте новину «Визначено фіналістів музейної премії імені Бориса Возницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі