пʼятниця, 14 вересня 2012 10:25

Віктор Севастьянов – цьогорічний лідер популярності та продажів на мистецькому ринку

Віктор Севастьянов – цьогорічний лідер популярності та продажів на мистецькому ринку

Згідно з дослідженням, здійсненим на замовлення Інституту медіа-моделювання "Перспектива", у 2012 році лідером популярності й продажів на ринку серед українських художників ХХ століття став відомий живописець Віктор Севастьянов (1923 – 1993 рр.).

За словами віце-президента Інституту "Перспектива", члена НСПУ Костянтина Коверзнєва, при підготовці дослідження виникали певні складнощі, пов'язані з тим, що не всі галереї погоджувалися надати дані щодо продажів. Втім, здобутої інформації вистачило для того, щоби визначити лідера популярності та продажів за поточний рік серед художників минулого століття, відзначив експерт.

"Звичайно, серед лідерів популярності на ринку традиційно були, є і будуть і Тетяна Яблонська, і Федір Захаров, і Йосип Бокшай, і Олексій Шовкуненко, і Сергій Григор'єв, але лише стосовно робіт Севастьянова протягом року ми спостерігали найбільшу динаміку зростання продажів", - сказав Коверзнєв. Експерт відзначив, що на підвищення попиту на роботи живописця певним чином позитивно вплинуло проведення Євро-2012.

Нагадаємо, що влітку Київський національний музей російського мистецтва зорганізував виставковий проект "Пори року" до Євро-2012, на якому представив полотна Віктора Севастьянова – талановитого живописця та не менш відомого футболіста клубу "Динамо" (Київ).

Живопис і футбол – дві пристрасті, що визначили долю Віктора Севастьянова. З 1947 до 1953 року Севастьянов був одним із найкращих гравців київського "Динамо". Але й тоді, за спогадами легендарного воротаря "Динамо" Олега Макарова, він використовував будь-який час для малювання та палко мріяв стати художником. Із середини 1950-х рр. Севастьянов залишив футбол та повністю присвятив себе живопису. Художник тісно спілкувався та працював разом з такими видатними художниками, як В. Шаталін, Л. Чічкан, П. Сльота, М. Хан, Ф. Захаров, А. Пламеницький. У 1963 році за рекомендаціями П. Сльоти, Л. Чічкана та М. Хана Севастьянов став членом Спілки художників СРСР.

Світ мистецтва для Віктора Севастьянова – це світ природи. Саме природа, її мотиви, гра кольорів та відтінків – головний сюжет всіх його творів. Тому не дивно, що робота на пленері мала для художника першорядне значення. Кожен його пейзаж – це визначений душевний стан; художник багато експериментував із засобами художньої виразності для передачі різних емоційних відтінків. Але принцип роботи залишається незмінним – пленер. Саме в жанрі пейзажу розкрилося індивідуальне, надзвичайно життєлюбне та життєствердне світосприйняття художника, інформує МузаUA

Зараз ви читаєте новину «Віктор Севастьянов – цьогорічний лідер популярності та продажів на мистецькому ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі